Как да постигнем стилна визия с модерна шапка

И в настоящия сезон модните дизайнери измислиха всевъзможни модели шапки. Този аксесоар, присъства, както в мъжкия, така и в дамския гардероб, а вариантите за комбинирането му са така многообразни, както много са и вкусовете на хората.

Роля на шапката е не само да краси главата, но и да я пази от студ, дъжд, сняг, вятър. Изборът на подходяща шапка може да помогне не само за изграждане на перфектния стайлинг, но и успешно да прикрие някои несъвършенства.

Много фризьори дори са на мнение, че шапка в зимното време, предпазва косите ни от външните климатични промени, може да прикрие бели коси и дори да замести временно нуждата от прическа.

Всяка зима на модната сцена се завръща плетената шапка, като аксесоар към тоалета и сигурно допълнение към останалата екипировка – ръкавици, шал, ботуши, връхна дреха. Зимните шапки се предлагат в многообразни комбинации от материи – кашмир, вълна, памук, кожа, козина, плюш и пр.

Сред моделите шапки на пазара могат да се открият всевъзможни. Едни от тях комбинират минало и настояще, други се придържат изцяло към авангардната, а трети са ежедневни, практични и удобни. Сред по-известните шапки са панама, федра, пилбокс, капели, барети и каскети. За любителите на последните две съществува голямо предимство. Сега могат да извадят от миналогодишните шапки по един модел и спокойно да съчетаят в настоящата зима.

Ако не обичате да носите нещо на главата, то спокойно може да опитате с лента за глава. Така ще предпазите ушите и челото от премръзване. За всички останали, почитатели на видове шапки, сега е момента да отключат креативността си и да импровизират в цветови съчетания и украшения, например брошка, върху каскета.

Scroll to Top