Най-красивите църкви в Рим – първа част

Рим, Вечния град, също е вечен католик. Той е дом на папата, макар че технически ръководителят на църквата се намира във Ватикана, находяща се по малко заобиколен от Рим.

Пътуването до Рим може да е част от цялото онова присъствие на маса църкви с културен опит за католици и некатолици.

Ето и 8 най-красиви църкви на вечния град:

Санта Мария дел Пополо

От всички църкви в Рим, базиликата Санта Мария дел Пополо съдържа най-добрите примери на произведения от възрожденски художници, включително и Рафаел, Бернини и Караваджо. Църквата е построена през 1099 г. за местните жители.

Църквата има няколко параклиса всички, от които: съдържат работи на водещи артисти от деня.

Санта Мария в Трастевере

Санта Мария в Трастевере е една от най-старите църкви в Рим. Повечето историци вярват, че за първи път е построена около 350 г. Църквата има впечатляващи мозайки от 12-ти и 13-ти век. Тя е разширена и реставрирана през годините. Църквата е била разрушена, през 410, но е възстановена. Ръководителят на Св. Аполония се пази като реликва. Една легенда, свързана с църквата разказва за петролът, който като потече бликнал от земята в деня, когато Христос е роден; По-късно на това място е построена Санта Мария.

Санта Мария Сопра Минерва

Санта Мария Сопра Минерва е църква, управлявана от доминиканците и някога е била храм на египетската богиня Изида, макар че по това време се е смятала за гръко-римската богиня Минерва. Построена през 1370, тя се намира на един блок от Пантеона. Счита се за малка базилика, църквата се казва, че е единственият останал пример за оригинален готическа стил на църква в Рим. Той съдържа статуя на Микеланджело, както и впечатляващи стенописи от 15 век.

Пантеон

Пантеонът е един от малкото големи религиозни структури в Рим, които не започва като католическа църква. Това е най-влиятелната сграда в древния Рим, храм на езическите богове на Рим. Той е построен от император Адриан около 118 г., а по-късно е унищожен от пожар. Пантеонът се превърна в католическата църква в началото на 7 век. Пантеонът е най-характерен със своята архитектура, особено на купола, който е подкрепен от арки. Две царе и Рафаел, а ренесансов художник, са погребани тук.

Следва продължение…

Scroll to Top