5 опасни химикала, които трябва да се избягват в продуктите за ежедневна употреба

Вярно е, че токсични химикали съществуват дори във въздуха, който дишаме, в това, което ядем и други продукти, които използваме всеки ден.

Добре е да се каже, че някои от тези химикали са доста опасни, тъй като в сравнение с други могат да предизвикат куп негативни последици. Никога не е лесно да разберете какво е безопасно и това, което трябва да се избегне.

Ето списък на опасни химикали, които трябва да се избягват на всяка цена.

Бисфенол А (BPA)

Този химикал се среща в пластмасови бутилки, бебешки бутилки и дори в кофите за храна. Този конкретен химичен състав всъщност излага на опасност бременни жени и деца. Някои изследователи твърдят, че новородените и фетуси винаги са изложени на този химикал и такива ги засяга неблагоприятно. Ето защо, се смята за основна причина за спонтанни аборти при жените.

Диоксин (Environmental Chemical)

Този химикал се намират в почвата, повърхностните води и дори когато в определени растения и животински тъкани. Той се произвежда, когато битови и промишлени отпадъци са изгорени. Всеки път, когато сте склонни да ядете заразена храна, има голяма вероятност, в организмът ви да попадне диоксин, заедно с това, което ви се яде. Това увеличава риска от някои видове рак.

Mercury (минерална)

Mercury всъщност е минерал, който в голяма степен се намира в рибата. Вярно е, че рибата е доста здравословна и богата на омега-3 мастни киселини. Рибата е и дом на силен минерал наричан живак. Изследователите твърдят, че живакът може да бъде изключително отровен, от време на време и дори може да доведе до смъртта на по-късен етап.

Атразин (пестициди)

Може да не вярвате, но атразин е всъщност силен пестициди, които лесно може да бъде намерен в захарната тръстика и царевица; В действителност, той е доста често срещан в питейната вода. Това е доста трудно да се открие пестицид, когато става въпрос за ежедневна вода. Поради това е изключително опасно и трудно да го избегне. Този химичен елемент увеличава сърдечно-съдовите рискове и дори увеличава шансовете за рак.

Гликолови етери

Гликоловите етери могат да бъдат намерени в почистващи продукти, течни сапуни, козметика, парфюми и дори бои, които може да се използват ежедневно. Най-добре е да се избегне приема им. Ето защо, ако можете да прочете името на този конкретен етер в продуктите, които купувате, трябва да се опитате да ги избягвате. Такива състави водят до химическа умора, гадене, анемия, тремор и проблеми в бъбреците и други.

Scroll to Top