Недостатъците при инсталиране ламиниран паркет

Ламинираният паркет е сравнително ново изобретение, което е навлязло в света на подовите настилки като буря. Гъвкав, лесен за поддръжка и на разумни цени, някои хора смятат, че това е „супер материал.“ Въпреки това има редица недостатъци, когато става въпрос за ламиниран паркет. Важно е да се разбере, добрият, лошият и злият, преди вземане на окончателно решение за това дали да се използва този материал в дома си или в търговски площи.

Циклене: Ламинираният паркет не може да бъде шлайфан или циклен. Той имат един-единствен слой и когато той бъде увреден трябва да се смени. С течение на времето на износване слоят покрития върху целия етаж ще се влоши в резултат на драскотини, а когато това се случи по цялата повърхност трябва да бъде заменен.

Твърда подова настилка – Масивен паркет 22мм Дъб Шардоне

Звук: Когато ходим по ламинат той произвежда кух звук, което прави материалът чувствителен. Това може да се компенсира до известна степен чрез използване на забавящи изолацията материали, които могат да помогнат да се симулира звука на природна твърда настилка.

Неестествена свобода: Докато ламинатът може да симулира вид на твърда дървесина, камък или тухлата перфектно, илюзията изчезва веднага след като се докосне материала с голи ръце. Докато релефът може да осигури текстура повърхност за ламинати, самия материал има изкуствено усещане.

Твърдост: Ламинираният паркет е доста твърд и непреклонен под краката. Дори корк или пяна няма да облекчат тази негова характеристика.

Екологични проблеми: Някои експерти по околната среда, са изразили загриженост към материалите за изработка на ламинат. Такива са направени със съединения, извлечени от формалдехид. Те твърдят, че подове с тези материали могат да отделят летливи органични химикали с течение на времето, които могат да имат вредно въздействие върху качеството на въздуха на околните помещения.

Живот: продължителността на живота на един ламинат се основава на качеството на материала и дебелината на износващия слой. Повечето ламиниран паркет се предлагат с гаранция обаче, че е важно да се провери реда и условията на тази гаранция, преди да се направи покупка. В някои случаи ще трябва да се вземат предпазни мерки по време на процеса на инсталиране или се рискува да се анулира гаранцията от производителя.

Scroll to Top