8 причини, които не позволите на бебето да заспи през деня

Ако бебето не спи през деня, всяка млада майка започва да се тревожи и да се поддава на съмнения. Не се безпокойте за един пропуск не означава, че детето ви не е наред. Ето и 8-чести причини, които могат да влошат сън при децата през деня. Определете, каква е причината и при вас и се опитайте да я коригирате в бъдеще. Така всичко ще бъде наред.

Новороденото бебе се нуждаят ежедневно от сън и около 17-20 часа. Разбира се, тези цифри са малко по-общи, защото всички деца са с различни темперамент и ежедневна дейност. Многото сън, малкото количество сън в продължение на половин час, храната, детското креватче с бебешки матраци и още много неща могат да повлияят.

Ако сте загрижени за поведението обърнете внимание на причините, които могат да му попречат да заспива.

Дискомфорт – мокра пелена, запушен нос, болки.

Пеленачето – бебето не може да се говори за чувствата си, по никакъв друг начин, освен да плаче.

Твърде висока температура на въздуха в помещението и сух въздух. Поддържайте оптимални условия в спалното помещение на вашето дете. Дръжте проветриво помещение с температура на околната среда 18-20 градуса.

Липсата на сън – важно е да се опитате да сложите детето да легне на обяд. По този начин постепенно изгражда навик.

Хиперактивност и прекомерно разбъркване. След активна игра или разходка на чист въздух, трябва да се даде на бебето малко спокойствие преди поставянето му в леглото.

Чувството на глад или чревни колики. Чревната микрофлора се формира в продължение на три месеца след раждането, така че децата често изпитват болки в корема. В тези случай коремчетата на бебетата трябва да се галят по часовниковата стрелка и да се носят на ръцете.

Липса на майка наблизо. Осигуряване на приятно къпане на бебето в подходяща вода; придържане към режима и излизане на разходки с ритуала на заспиване са само малка част от нещата, които трябва да превърнете в рутина.

Ако бебето не спи, но е весело и активно, не се притеснявайте твърде много. Ако бебето е твърде тревожно и методите предложени по-горе не помогнат, то е необходимо да се види от специалист.

Scroll to Top