Как да върнем към живот стари мебели в дома

Всяка домакиня, най-вероятно, най-малко веднъж в живота си се е сблъсквала с проблема на избледнели неща. Особено податливи на тези неща са мебели от синтетичен материал. Какво да правите, ако любимият ви фотьойл е загубил предишният си блясък и е станал като парцал?

Защо се случва това – една от основните причини, на които са изложени ярки неща е несъответствие с перални условия, препоръчани за плата. Можете да използвате неподходящ препарат или грешна температурата, но също така неправилна причина може да бъде ниското качеството на плата, по вина на производителя. Основното нещо е да не бързайте да се отказвате и да изхвърляте дрехи, изхвърляне на мебели и други мерки. По-скоро се опитайте да прилагате някои практически препоръки.

Един от най-лесните и най-ефективните методи, за да получите нещата си обратно и загубения цвят е добрият старомоден метод за химическо чистене. Използването на специализирано оборудване може да бъде стопи неща в най-кратки срокове. С професионалисти най-бързо, може да се възстанови цвета. В противен случай, минава, толкова повече време и е по-малък шанса за връщане на загубения цвят. Но този вариант е сред най-скъпите и понякога не в близост до съответната организация. Тогава идват на помощ така наречените традиционни методи за „спестяване“ на цвят.

Амоняк – един от първите асистенти в борбата за цвета на плата е амоняка. За да се върнете на цвят като цвят, нюанс вземете голям съд с вода и разтворете в 20 мл алкохол на 1 литър вода. Този разтвор се загрява до момента, докато заври водата със соли. Ако резултатът не сте доволни от резултата на първото закипяване можете да повторите процедурата още 2 пъти. Но повечето от тях не си струват, защото рискувате трайно разваляне на тъканта, а дори и химическо чистене, няма да бъде в състояние да ви помогне. Това е най-лесният начин, който понякога се оказва значително по-ефективен, когато проблемът бързо възвръщане цветните тонове. Когато сте взели решение да се разделите със захабените дамаски по диван, мека мебел, табуретки и  фотьойл, си намерете екип с транспорт, товарни превози.

Повторете измиване в температурния от 40 до 60 градуса и добавете повече прах, отколкото нормално. Вижте и за други техники при почистване на апартаменти.

Scroll to Top