Как да изберем килим

Килимът е най-старото покритие, което служи за изолация и декоративни орнаменти на подове и стени в жилищни райони. Те се ползват с голяма популярност. За разлика от миналото, когато са изработвани на ръка и са били достъпни само за много богати хора, днес всеки ги притежава в дома.

Погледни в днешно време, всичко е по-лесно: вместо ръчен труд за производството на килими са използвани специални машини за тъкане. Килимите са престанали да бъдат луксозни и честно казано, загубили предишната си популярност.

Днес, тези паркет за подови настилки се използва в хол, спални, детски стаи, всекидневни и дори в някои преддверия или антрета. Те от своя страна изглеждат по стилно, когато са покрити с килим. Въпреки това, изборът им изисква известни познания и опит, които ще помогнат да изберете качествен продукт, а не да се превърнат в лош вкус за цялостния интериор.

Какви са килимите? Как да изберем килим, които ще се впишат хармонично в интериора? И по какви критерии трябва да се ръководи качество на подови настилки? Всичко това ще разберете в нашата днешната статия! Изберете и заложете на качеството.

Защо да изберете килим?

Ако се колебаете дали имате килим ви предлагаме да се запознаете с основните предимства на килимите:

Стаята с килим изглежда наистина уютна и е коренно различна от стаята с мокет или тази, която няма никакво меко покритие;

От килима е много по-лесно да се отстрани прахта, отколкото от голия под, освен това, че е по-малко видим;

Килимите са отлични шумозаглушители;

Килимът през зимата ще ви спаси от студа и едновременно с това ще нормализира влажността в помещението;

Вълнените килими са от полза за краката. Те нежно масажират ходилата на възрастни и деца. Благодарение на това подобряват общия тонус на организма, намаляват кръвното налягане и риска от заболявания на гръбначния стълб.

Как да изберем килим: основните критерии

За да изберете качествен килим, не само заради добрата му визия, но и според ламинат, паркет или дюшеме е важно да имате:

Тип на помещения;

Вид и структура;

Плътността на килима;

Производство на материали;

Размер;

Форма;

Цветове и възможни комбинации;

Стил и дизайн;

Цена и разходи.

Знаейки тези основни неща много по-лесно е се ръководите в избора на мека подова настилка за вашите помещения.

Scroll to Top