Интернет маркетинг тенденции за 2016

Въз основа на лични наблюдения, прогнози, европейските и американските експертизи в сферата на онлайн търговията може да идентифицирате 5 големи интернет маркетингови тенденции.

Многоканалност

През последните години все повече и повече, се увеличава присъствието в интернет. Все повече стават и каналите на взаимодействието между интернет публиката и фирмите, които използват сайтове. Днес е необходимо всеки бизнес да има присъствие в социалните мрежи, а viking успешно се стреми към това.

Идеята е да се разработи корпоративен блог, контекстна реклама, публикуване на статии за сайтове в индустрията и всичко това трябва да бъде направено по същото време, което е доста трудно, ако не разполагате с качествено съдържание. След като разберете, че трябва целева аудитория и създадете наистина подходящо съдържание – всичко веднага започва да работи и да се реализира печалба.

Съдържание и маркетинг

В продължение на много години маркетинговото съдържание набира признаване и 2016 г. няма да направи изключение. На първо място по важност е съдържанието (22%), на второ място се споделянето, а на трето автоматизация на маркетинга (15%).

Ако се свържете към съдържание и маркетинг за SEO – получавате двойно ефективна стратегия за привличане на клиенти. Такъв пакет позволява водеща позиция в резултатите от търсене и предоставяне на интересно съдържание на потенциални клиенти на точното място в точното време.

Още по сметките на маркетинг съдържание за около една четвърт от рекламните бюджети. Пазарът, компаниите и сео оптимизаторите обръщат все по-голямо внимание на блогове, статии, видео и стратегии за съдържание за получаване на повече клиенти, отколкото тези, които пренебрегват подобни канали за привличане на клиенти. Много изследвания в отношение на маркетинг съдържание и SEO, са в доказателство, че използването на тази услуга, средното увеличава печалбите само след няколко месеца.

Scroll to Top