Има ли недостатъци в протектор за смартфон

Протекторът за екран променят опита и начинът за използване на сензорен екран на вашия смартфон – те могат да изглеждат по-меки или по-груби. Поставянето на допълнителен лист от пластмаса между вас и екрана ще промени визията и това как изглежда екрана на устройството ви, особено ако предпазителя на екрана се обезцветява с течение на времето. Протекторът за екран може да предпазва от грозни драскотини, а ако добавите и кейсове за телефони галакси срещу надраскани повърхности ще може да защитите вашия смартфон от всички страни.

Това е всичко, стига да се прилага защитата правилно – ако не сте внимателни, може да се образуват мехурчета и пукнатини, което да наложи поставянето на нов.

Кога и как ви е нужен скрийн протектор?

Някои общи материали могат да надраскат Gorilla Glass. Най-големият виновник е пясък – ако отидете на плажа и в крайна сметка в джоба ви, попадне малко пясък може да се трие в екрана и да надраска стъклото на вашия смартфон. Твърдите скали работят по подобен начин – ако изпуснете вашия смартфон на земята, на бетон или скали, има шанс, че дисплеят да се надраска (сред други повреди). Други видове стъкло, редки метали, както и много твърди материали като диаманти също могат да надраскат екран с Gorilla Glass.

Така че, ако прекарвате много време на плажа, може да искате протектор за екран. Купувате ли резервни части от интернет.

Протекторите за екран също могат да се похвалят с анти-пръстови покрития, но съвременните смартфони имат „олеофобнаи“ покрития, които отблъскват маслото по пръстите и водят до намаляване на неприятните отпечатъци. Дори ако имате отпечатъци, просто трябва да избършете, в идеалния случай с кърпа от микрофибър.

Смартфони, пясък, надраскване и Gorilla стъкло

Вече знаете откъде да започнете и как спокойно може да използвате модерен смартфон с „гол“ екран и дори да го поставяте в един и същи джоб с ключовете и монети. Разбира се, ключове и монети е най-добре да стоят в друг джоб, защото има шанс да надраскат друга част от вашия телефон. Това в случай, че нямате кейс на телефона.

Scroll to Top