Рокля на точки – класически и непреходен стил

Има стилове рокли за жените в полка с точки, които не са временни, не изискват аксесоари и не принадлежат към определена епоха. Постепенно, роклята на точки прекратява участието на ретро стил и придобива статут на вечни класики.

Връх на популярността си получава в 50-те години, но не остава дълго по модните подиуми. Преживява метаморфоза, интерпретация, а дори и периоди на спокойствие.

рокли

Ако търсите да поръчате един съвременен модел, ето официална рокля от бродиран тюл на цветя със сатенен колан RUMENA. Нека хвърлим и един поглед през годините:

Ако целият свят признава дизайнерското изпълнение на „грахово зърно“ най-модерното творение от модерни дрехи, то малко повече навременна информация за практичен и функционален стил, никога не е в повече.

Питате ли се още как да сте модерна:

рокли

Дълга или къса рокля с полка на точки се появява благодарение на швейцарските тъкачи, които в XVIII век, изобретили материал, наречен „швейцарски грах“. Той бил украсена с множество точки от един и същи цвят. Малко по-късно се влюбват във френски печат за модерни жени, които бяха готови да се облекат подобни тоалети.

рокли

Така от 19-ти век се премества в Англия, след като придобил ново име за това – пола на точка. Christian Dior, Quant и Yves Saint Laurent – това са хората, които правят рокля на точки такава, че да не излиза от мода. Тя остава актуална до средата на миналия век. Те „боядисвали“ дамските тоалети в големи и малки точки, не само вечерни рокли, но и бански костюми, бельо, обувки, аксесоари и шапки, които веднага придобивали женственост и игривост.

рокли

Разбираемо е защо повечето филмови звезди и топ модели от това време винаги са украсени в украсата на черни и бели точки.

рокли

В нашето време модните дрехи са украсена с малки и абсурдно големи, бели или черни, зелени или виолетови точки.

Всеки модел има жар, чар, елегантност и романтизъм, лекота, свежест и женственост. Къде другаде можете да намерите такава богата и необичайна комбинация?

Scroll to Top