В килера с дрехи има мухъл – какво да правя

Ако се появяват петна и миризми върху дрехите, може да се окаже, че мухълът расте и в килера. Спорите се разпространяват бързо на места, където светлината липсва, а въздухът е застоял и влажен. Такива места са килери, тавани и мазета, а когато се налага почистване на мазета и тавани може да намерите добра фирма.

Мухълът представлява гъба, която се заселва в мястото за съхранение, това означава, че тези места са заразени. В тях често се застоява неприятна миризма и понякога единственият изход е с извозване на стари мебели.

Неприятната миризма, може да е само един от начините, по които да се отървете от дрехите, и да освежите въздуха за вентилация. Това е най-добре ако местата бъдат обработени със специален антисептичен препарат. Вижте кой почиства апартамент.

Най-често, на гъбата се намира в задната част под мебели. Мухълът има своите атаки и е лесно да се види, но е трудно е да се премахне плаката. Това ще изисква печене сода, прекис и смляно кафе зърна. Може да използвате пероксид с горещ разтвор от сода. След това, мебелите щателно трябва да бъдат подсушени. Ако се наложи да предприемете мерки по изхвърляне стари мебели от дома, то помислете за организиране на всичко старо и излишно.

За да премахнете миризмата ще бъде необходимо лечение на повърхността с оцетна есенция. На следващия ден в кабинета изтирите всичкия амоняк и оставете да ерозира. След това използвайте мляно кафе, лимонова кора или портокалова, клончета лавандула. Това ще помогне да се отървете от неприятната миризма за дълго време.

Как да се предотврати развитието на плесен и мухъл в бъдеще – дори след като един път сте почистили с майстори по извозване.

Ако внимателно се гледате вашия гардероб и мебели ще бъдат на място, просто не забравяйте да променяте редовно с фирма за извозване на всичко.

Scroll to Top