6 начина да повишите вниманието на децата към околната среда

Децата са бъдещето и ключът към оцеляването на нашата планета. Всеки може да играе своята роля, за да помогне на майката земя, дори и най-младият член на вашето семейство!

Никога не е твърде рано да се започне изучаването на децата и това как да бъдат екологични. Самите вие може да потърсите подкрепа в лицето на KOSTOVI.BG и когато става дума за почистване с извозване до депо.

Бюрото за статистики ни показва, че през 2009 г., 98% от австралийските домакинства рециклират отпадъци и 86% съобщават, че използват повторно отпадъци. Това означава, че много семейства активни участници в подпомагането на каузата за опазване на околната среда и е важно, че децата разбират защо това е така.

Обучението на децата в това да са екологосъобразни и да се занимават с такива дейности не трябва да бъде трудно. Вижте тези лесни и забавни съвети, за да участват и вашите децата:

Около къщата:

  1. Запазване на водата: Повечето деца ще разберат идеята, че губим нещо, което може да доведе до вреда за всички. Учете децата винаги да изключват крановете след използването им и да се уверите, че водата не тече, докато си мият зъбите.
  2. Пестене на енергия: Това е толкова лесно, колкото използването на самия превключвател. Празна стая със светлина може да бъде огромна загуба на енергия. Насърчавайте децата си винаги да изключват осветлението след напускане на стаята. Ако можете, опитайте се да превърнете това в игра. Когато те самите могат да „Намерят Светлината“, като погледнат около къщата, изключите всички светлини.
  3. Рециклирането в рутинна: Повечето семейства по света имат система за рециклиране и знаят как да отделят хартия от пластмаса. Тя може да е добра идея онлайн да се покаже на децата колко боклук отива навън и как работи рециклирането. Това ще даде на децата по-добро разбиране на това, което се случва с нещата, които изхвърлят и нещата, които поставят в кофата за смет. Разберете повече за извозване на отпадъци с DEPO.BG.

Семейни дейности

  1. Червей: създаването на семейство червей или цяла ферма е забавно и вълнуващо, а и дейност, която децата приемат за игра. Червей във ферми изискват малко поддръжка и помогнат да се отървете от хранителни отпадъци.
  2. Да посадиш дърво: Дървета помагат на околната среда чрез създаване на чист кислород за нас. Покажете на детето си как да посадите дърво със собствените си ръце и след това изберете някои цветя, които са лесни да се засадят в основата на дървото.
  3. Органично пазаруване: Следващия път, когато отидете до магазина, вземете децата си с вас и да научете как да избират органични плодове и зеленчуци. Децата трябва да се запознаят с природните храни, а не само с тези предмети, които идват в буркани и пакети. Когато излезете до супермаркета, носете със себе си някои торби за многократна употреба и им обяснете подробно, защо не бива да използват найлонови торбички.

Образоването на децата свързано с околната среда не само ще учи да бъдат екологично чисти, но също може да им помогне за намаляване на разходите за енергия и законопроекти и мощност. Опитайте тези ефективни съвети за отглеждане на екологично образовани деца и ще си гарантирате, че вашето семейство имат здраво бъдеще.

Scroll to Top