Подготовка на почвата през зимата за пролетта

Като се има предвид лошото време и поредиците от валежи в последно време, по-голямата част от собствениците на дворове и градини се замислят от рано как да култивират пространството в градина. Важно за всеки градинар е да знае, че периода от време между октомври и февруари е момента, в който трябва да защитят почвата си и тя да се развива в идеални условия за отглеждане през пролетта и зимата.

В основата си, градинските легла са подобни на хората, в които предпочитат да се скриват от суровия климат на зимата под топлината и уюта на защитно одеяло. Това е нещо, което в по-голямата част градинарите са склонни да пренебрегват. Дори, когато става въпрос за лехите с цветя, събраните паднали листа, изсъхнала изкосена трева и малки съчки от сухи клонки могат да послужат за одеяла в цялата есента и студа на зимата. Това в крайна сметка ще взема своите жертви и дори може да се окаже по-трудно през март и април. З ада не рискувате и вие с вашия двор и градинка наемете си професионалисти в почистване на дворове.

Пролетна градина

Полагане на зимна покривка върху култури в полза на вашата градина

Като всеки опитен градинар навярно знаете, че зимните култури изискват добра покривка, а такава предлага най-добрата защита на почвата по време на зимните месеци. Това е така, защото земята жадува органични вещества като подслон, това помага за някои хранителни вещества, които са били изгубени по време на сезона на растеж, като същевременно предотвратява растежа на плевелите. Предизвикателството, което остава е избор на жизнеспособни зимна култури от пълен набор от опции, докато се определи кои са най-добрите, за да използват и отделни елементи. Помислете за следното: –

Зимна ръж

По отношение на борбата с плевелите, ръжта е може би най-ефективната зимна покривка. Това е така, защото е склонна да доминира природните ресурси, усвояването на слънчева светлина и хранителни вещества, които иначе биха били пропилени или използвани от нежелани плевели. Този тип култура е също целенасочен с дебели корени и стъбла склонни да добавят значителни количества органична материя, което означава, че ще бъдат в отлично състояние от момента, в който започне месец март.

Годишен райграс – дарява с основен азот

Ръжта е може да е трудно растение и не за всеки климат, така че може да искате да погледнете на алтернативни методи за подхранване на почвата през зимата. Ако установите, че това е така, трябва да имате предвид ползите от годишният райграс, който е далечен братовчед на традиционния ръж и способен да образува плътен слой азот. Това осигурява по-голяма нужда от азот вашата градина и ще помогне да укрепите земята във времето за пролетта. Единственото нещо, което трябва да се има предвид с годишният райграс е, че тя не трябва да позволи да се създаде потомство, тъй като това може да доведе до значително увреждане на растения през март.

Зимните бобови растения

Ако вашата градина е преживяла особено трудно лято и демонстрира значителни признаци на износване, то би било разумно да се фокусира върху добавяне на възможно най-много хранителни вещества в почвата. Планиране на зимните бобови растения е отличен начин за постигане на това, тъй като те осигуряват здравословен инжектиране на азот и добавят жизненост на органичната материя около тях. Зимният грах и червената детелина са двата жизнеспособни варианти за градинари.

Изборът е ваш, но не забравяйте да си направи изследвания и фактор в съображения според географско положение и локализирани климатичните тенденции.

Научете и кой може да помогне в извозване на отпадъци от дворове и парцели.

Scroll to Top