Как да почистите кухнята бързо в 7 стъпки

На всяка една домакиня и се е налагало да почиства дома. Едно от най-досадните за почистване места е кухнята. Ето и 7-те стъпки, с които ще ви е по-лесно.

Имате ли някакви въпроси за почистване на кухнята бързо, или се налага цялостна подмяна на шкафове чекмеджета, уреди, маси и столове. Обърнете се към DEPO.BG. Те ще съдействат и когато се налага извозване на стари мебели, изхвърляне на уреди, извозване на отпадъци от всякакво естество.

Първото е да почистите стелажа и да приберете  често  не неизползваните от вас прибори. Така ще го освободите и почистването му ще е по-лесно. Задължително го повдигнете и почистете и под него. Обикновено там се натрупва вода, която в последствие започва да мирише лошо.

Второто нещо, за което трябва помилите е печката. Най-добре е тя  да се почиства след всяко ползване само така върху нея няма да се трупа мърсотия. Ако все пак се е случило така, че сте я позанемарили спокойно може да използвате някой от по-агресивните препарати за почистване. Нанесете го и го оставете да подейства.

Най-добре е да прочетете упътването за употреба на препарата. След като препарата е подействал просто го почистете така ще се почистят и мръсните мазни петна. Остава само да я подсушите.

Подът в кухнята също изисква поддръжка. Отново най-добре е да се почиства ежедневно, но ако поради една или друга причина това е невъзможно тогава го правете поне два пъти седмично.

В началото най-добре е първо да се измете и след това са се измие. Като за измиване използвайте препаратите предназначени за вашия под. По-внимателно трябва да се отнасяте с него ако той е изграден от ламиниран паркет.

Ако подът на кухнята ви е с теракотени плочки тогава ще е по-лесно почистването и поддръжката му. Просто го почистете с препарат за плочки и най-добре е да добавите и дезинфектант. Може да е и чиста белина. Тя дезинфекцира и върши чудесна работа.  Само така домът ви ще е чист и здравословен.

Научете повече за начините на изхвърляне на отпадъци (в случай, когато някои уред е трайно увреден).

Scroll to Top