Как да почистете кухня бързо в седем стъпки

Няма нищо по-лошо от мръсна кухня и домакиня, която не разполага с никакво време, за да почистите. В забързаното ежедневие обаче производителите на почистващи препарати са помислили за оскъдното време на съвременната жена и са измислили куп неща, които да подобрят нещата, спестявайки малко ценно време.

Съществуват обаче и редица „бабини рецепти“, които могат да се притекат на помощ във всяка напрегната ситуация. Има техники и трикове, които също да са от полза.

Използвайте това като ваш водач в почистването на кухнята и такава трябва да бъде чиста за по-малко от 15 минути.

Научете повече за начините на почистване на тавани и мазета с изхвърляне на отпадъци (в случай, когато някои уред е трайно увреден).

Какво ще ви трябва:

 • Торба за боклук
 • Измиващ сапун
 • Четка
 • Оцет
 • Два броя микрофибърни кърпи
 1. Започнете с изчистването на разстояние. Колкото и да обичате вашия миксер или кухненски робот, вярната му служба води до замърсявания. Когато приключите с него старателно измивайте всяка част, подсушавайте и прибирайте на сигурно място. Най-добре е да се съхранява в оригиналната кутия, но в случай, че тя е изхвърлена, може да приберете в шкаф, далеч от достъпа на прах и миризми.
 2. Изхвърлете използваните съдове в съдомиялната машина. Очевидно, ако имате място, изпразнете така че да може да поместите друг товар. Може да започнете да миете чиниите на ръка с някаква нежен препарат.
 3. Вземете оцет, направете смес с вода и напръскайте мивката. Този почистващ разтвор ще отстрани следи от водни пръски, котлен камък и ръжда, а наред с това успешно се справя с мазни петна. След 15-20 минути избършете с микрофибърна кърпа.
 4. Докато чакате да избършете батерията на мивка, бързо изчистете хладилника. Изхвърлете всички стари или разхвърлени храни и подправки. Сложете кутия сода за хляб, за да ароматизирате. Избършете рафтовете и вътрешностите с микрофибърна кърпа и оцет (може и чист).
 5. След като хвърлите всичко като храна (не забравяйте да се изхвърлите боклука!). Избършете всички полици, чекмеджета и рафтове.
 6. Минете със скраб от сода за хляб и препарата за чинии мивката. По този начин ще премахнете всички стари хранителни частици или вещества останали по стените й.
 7. И накрая, вземете кърпички за еднократна употреба, за да отстраните всичката останала мръсотия и лепкави петна по вашия теракот. Може да ползвате малко варов разтвор.

Какво можете да направите в бъдеще:

– Планирайте редовно почистване на теракот с варов разтвор за почистване. По този начин почистването на пода гарантира, че вашите етажа останат здрави и светещи.

– След всяко хранене, заредете съдомиялната, така чиниите няма да се натрупват и запичат.

Имате ли някакви въпроси за почистване на кухнята бързо, или се налага цялостна подмяна на шкафове чекмеджета, уреди, маси и столове. Обърнете се към DEPO.BG. Те ще съдействат и когато се налага извозване на стари мебели, изхвърляне на уреди, извозване на отпадъци от всякакво естество.

Scroll to Top