Как се пресаждат растения

Може да сте любители на градинарството или новобранци, но все има неща, за които все още да не знаете. Ето и един важене въпрос как става пресаждането на растения, а когато се налага потърсете услуга по почистване на дворове.

Трансплантация може да бъде заменена от по-голям брой земна маса, но така, че да не се повредят корените. По-добре е да си купите универсален субстрат, който е идеален за повечето растения. Разбира се, някои от тях изискват специален състав. Кактусите предпочитат почва с много чакъл, азалии и орхидеи растат в смесена кора, почвата, кокосови влакна. Преди попълване на земята е желателно да се запълни дъното на саксията или съда, в който се засажда. На дебел слой няколко сантиметра от чакъл или глина, това може да послужи за добра основа. По този начин, предлагаме по-добро отводняване, което ще спести на растението, излишната вода и корените, няма да бъдат подложени на разпад. Земята трябва да се изсипва при 1-2 см под ръба на саксията. На повърхността, може да се налее малко вар. Повечето стайни растения растат добре във всяка почва. Някои, обаче, изискват специални форми. Вижте за фирма по извозване FORI.EU.

Какъв вид на почвата да изберете, зависи от вида на растенията: торфени са любимци за зелени антуриум, драцена, папрати; подходяща е и за каланхое, папирус.

Не понася присъствието на калциев карбонат в гардения на почвата и Хедър и се нуждае от леко кисела почва. Понякога се използва за трансплантация на земята от градината, но е налице висока степен на риск. Това може и да доведен плевели и вредители. Когато ви трябват майстори за демонтаж на мебели MAYSTORI.COM.

В допълнение, това е много тежко за деликатните корени. Готови субстрати ще помогнат за дезинфекция и специално разработени смес от различни компоненти, така че корените да растат свободно в саксията. Новата саксия не трябва да бъде прекалено висока и голяма. Не се пресаждат цветята в много по-голяма саксия, следващият нов контейнер трябва да е с диаметър 2-3 см дълъг. Изберете добри саксии с дупки. Най-често пластмасова саксия с дупки с декоративен корпус без дупки. Ето и цени на ТОВАРНИПРЕВОЗИ.COM.

Scroll to Top