Как да си направим сапун у дома. Козметика за професионална грижа със собствените си ръце

Повечето жени се мият с обикновен бебешки сапун. Смята се, че такъв е най-малко агресивен към кожата, а вероятно и по начина, по който се чувства тя. Но почти винаги бебешкият сапун, предизвиква усещане за стягане на кожата, особено когато тя е суха. Какво да се прави?

Има готови продукти от водещи марки козметика. Опитайте с тях, ако искате може и да съчетаете с някои интересни рецепти за това как да се направи сапун у дома. Така кожата ще е добре почистена и няма да страда.

Можете да използвате специални средства за миене на грим, които също съдържат сурови съставки или козметика с масло, което не запушва порите.

Много жени отдавна са разбрали това и купуват козметичен сапун за отстраняване на грим на страхотна цена. Като част от това и вие може да опитате. Има много естествени средства за грижи с естествени съставки, които не само са нежни, но и почистват кожата, а също така се грижат за нея: дават кадифен вид, подхранват, добре поддържат и намаляват бръчките. Те включват всякакви растителни масла и сол, глина, аромати, билки, чайове, мляко, ланолин, овесени ядки, ориз, захар, витамини и дори шоколад. Всичко зависи от това каква цел ви преследва.

За да остане кожата красива винаги се изискват системни грижи. Така че, ако обичате кожата си, отделете време, за да я направите, такава, че да отговаря на критериите ви за красота и благополучие. И не забравяйте, че домашната козметика винаги е най-малко химия и максимум полезни вещества за красота. Купете голям брой ръчно изработени стоки, от които да имате за достатъчно дълго време.

 

 

Scroll to Top