Съвети за и около дома

За да имате безупречно чист дом не е достатъчно само да забърсвате праха, да минавате с прахосукачка и да метете. Понякога се изискват повече редовност и постоянство, а когато терените са места с по-голям трафик или местата, където се храним, къпем са нужни дори и специални подходи.

Как да се избавим от досадните мушички в дома

Това е често задаваният въпрос от домакинята със старта на лятото. Fly Drosophila, известни като плодови мушици, ядат най-вече плодове и зеленчуци започнали да гният. Размерът на тяхното телце е по-малко от три милиметра. Те не носят вреда на лицето, но могат да предизвикат нервност и раздразнение. Основната стръв за плодовите мушици е вкуса на вино и ябълков оцет. Те бързо се появи на мястото, където сте забравил парче ябълка или лук и дори само останките на дините за тях са истинско удоволствие. Не пренебрегвайте и варения чай, кафе, зърнени култури и дори месо. Разберете за фирма по почистване на дворове.

Най-добрият начин да се отървете от тези почитатели на плодове е с чистота. Поддържайте кухнята и останалата част от апартамента и не забравяйте да изхвърляте боклука често, вместо да държите за дълго време.

Как да се отървем от неприятната миризма на мухъл в мазе

В мазетата съхраняваме често много излишните неща от дома. Тези пространства се превръщат в зона за склад, където се развъждат и всякакви микроби. Появата на мухъл и плесен в мазетата е често срещано явление. Поради липсата на светлина и проветривото на помещенията, тази зона страда неприятните плесен и налепи. Ако вече имате засегнати участъци, вземете незабавно мерки. Почистването на мухъл може да стане със специални препарати срещу мухъл и плесен или с традиционната белина, в пропорция с вода 2:1. Разбира се ако имате мека мебел и тя е заразена, най-добре е да предприемете изхвърляне на старите мебели. Вижте фирма за почистване на мазета и тавани: http://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte.

Общите терени са от най-засяганите зони. В тях от една стана трафика на улицата, а от друга боклуците, които се изхвърлят от жилищните блокове. Вземете мерки на време, за да не се затрупа кварталът ви с излишни строителни и други отпадъци. От фирма FORI.EU може да получите съдействие за изхвърлянето на всички стари неща.

 

Scroll to Top