Как да извлечете максимума от своя продукт за грижа по кожата

Грижата за кожата, трябва да бъде ежедневие. Както се грижим за дома, автомобила, служебните задължения и редицата други отговорности, така трябва да полагаме грижа и за тялото и лицето.

Последователността, в която се прилага е свързана и с информираността в избора на важните козметични продукти за грижа за кожата. Такива ще работят в синхрон с естествената ни среда на живот.

Дерматолозите препоръчват да се прилагат продукти в следния ред:

Почистващи продукти за лице atache – това са всички измиващи и почистващи тоници, лосиони и гелове, които се справят със замърсяванията, в резултата на външните фактори – прах от улицата, грим (при жените) и др.

Измийте лицето си. Използвайте нежен почистващ препарат и внимателно подсушете.

Нанесете подходящият подхранващ крем след старателно почистване. Кремовете са дневни и нощни, а тяхното приложение трябва да бъде съобразено. Така например, в състава си повечето нощни кремове съдържат съставки, които не бива да се комбинират с дневните слънчеви лъчи. Дневната козметика пък защитава кожата, като се грижи деликатно за приятния и сияен вид и усещане.

При прилагане на всеки крем около очите, използвайте безименен пръст, защото той е най-слабият пръст и няма да дръпне прекалено силно тази деликатна кожа.

Нанесете овлажняващ крем и / или слънцезащитни продукти.

Нанесете грим, ако желаете, едва, когато сте готови с по-горе изброените стъпки.

Използването на твърде много продукти, може да раздразни кожата, особено ако използвате повече от един анти-стареещ продукт. Това често се прави според признаците на стареене по-забележими. Посетете и дерматолог, ако имате въпроси или притеснения относно грижите за кожата си.

 

 

 

 

Scroll to Top