Какви рискове крие непочистения дом

Лятото е периодът, в кото сме изправени пред въздействието на всякакви микроби. За тях трябва да се вземат превантивни мерки. Това обаче се оказва продължителен процес, които трябва да се превърне в част от ежедневието ни. В извънредни ситуации като починал труп, вижте повече за почистване след труп в София 0888 00 11 33  на адрес: http://www.sofdom.com/pochistvane-sled-trup-bolnichna-dezinfektsiya-na-pomeshteniya.

Източници на зараза – това могат да са хора, животни, предмети или вещества. При тях инфекциозният агент преминава от източник в приемник. Преносител е всяко лице, което няма видими симптоми,, но реално е заразено с микроб, който пренася в околната среда. Според инкубационният период на конкретния микроорганизъм, преносителят може да попадне в контакт с голям брой хора. Като „входна врата“ за попадане на микроба са дихателни пътища, храносмилателна система, ухапвания от комари и кърлежи, инфектиране на рани, очи, кожа и др.

Заболявания – много заразни заболявания се пренасят от животни на човек, от разлагащи се трупове, чрез мухи, комари и други летящи насекоми върху човек. Животните, които е са преминали през ветеринарна проверка могат да носят множество паразити. Ако попаднете в котакт с по-горе изброените преносители на заболявания, трябва старателно да измиете цялото си тяло и да изперете дрехите.

Предавани болести – заболяванията пренасяни на човек от насекоми посредници като комари, мухи, бълхи и кърлежи налагат стриктна дезинфекция. Повишената влажност на въздуха предразполага размножаване на микробите. Нашествия от такива могат да се развият и при застоял въздух, зной и високи температури над 25 градуса.Превантивните мерки включват средства за отблъскване на насекомите с помощта на кремове и спрейове. Както и поддържане на добра хигиена в дома и по тялото.

 

 

Scroll to Top