Правилната грижа за офис обзавеждане

Отворили сте офис или сте се преместили в офис в нова сграда, в която ремонтът току-що е приключил и всичко е блестящо от чистота. Разбира се, купили сте и нови мебели, които все още са недокоснати от времето.

Обикновено офис мебелите се избират за дълго време, защото никой не се нуждае от допълнителни разходи. Ето, защо ще се нуждаете от камион за преместване на офис техника, оборудване и мебели, а след това и от правилната грижа.

Само подходящата поддръжка на офис мебелите ще позволи да имат прекрасен вид в продължение на дълъг период от време и да ви служи възможно най-дълго.

Ето защо, в процеса на работа е необходимо да се спазват няколко прости правила за грижа за офис обзавеждане:

  1. Трябва да помните, че най-подходящият температурен режим за мебели в офиса не е под + 15 ° C, а относителната влажност в помещението трябва да бъде около 65%. Неспазването на тази температура може да доведе до бързо застаряване на мебелите. Освен това мебелите, които са в непосредствена близост до радиатори или са изложени на директна слънчева светлина, могат да бъдат деформирани: възможно е да се разслое материалът, да се счупи свързващата структура и т.н.
  2. Кожените мебели трябва периодично да се почистват с мека гъба, първо навлажнена със сапунена вода и след това с чиста вода, след което да се избърсва с мека кърпа, която абсорбира влагата. Петна по кожените мебели трябва да се елиминират незабавно, тъй като в бъдеще този процес ще бъде по-дълъг. Също така е необходимо да триете повърхността на мебелите от кожата два пъти годишно със специални средства за обзавеждане.
  3. Ако сред вашите офис мебели има елементи, които имат покритие с плат (столове, дивани, фотьойли и т.н.), то най-доброто решение за това е да почистите с професионален екип. Но ако въпреки това решихте да чистите, седалките и гърбовете трябва да се почиствате веднъж месечно с гъба, напоена с разтвор на препарат. Ако има петна, те могат да бъдат елиминирани с помощта на средства за премахване на петна, които могат да бъдат закупени от всеки магазин. За всеки определен тип тъкан е необходимо да изберете подходящия.
  4. Монтажът на метални и никелирани мебели трябва да се почиства с детергент, който не съдържа абразивни частици. След почистване изсушете всички части на мебелите.
  5. Грижата за мебели от дърво и стъкло включва използването на специални инструменти. Тези средства трябва да имат в състава си восък, полиращи средства и т.н., които ще предпазят мебелите от негативното въздействие на различни външни фактори.
  6. Също така редовното химическо чистене на мека мебел и килим ще позволи тези елементи от интериора да запазят прекрасния си вид и да служат за дълъг период от време.

Не забравяйте, че повечето от модерните офис мебели трябва да се почистват само със специализирани средства. Ето защо, грижата за офис обзавеждане трябва да бъде правилна и редовна.

Използвайте съвети и вижте за цени на почистване извозване с фирма: http://www.izvozva.bg/цени-за-почистване-и-извозване-в-софия.

 

 

Scroll to Top