Козметика за коригиране на дефекти

Едва ли има съвършени хора и ако не сте се уверили в това, то огледайте се и спрете да търсите идеализма. Ако по лицето и външността ви има дефекти, не се отчайвайте. Съвременната козметика работи в пълна сила за вас дами, а с нея не само може да съхраните младостта за по-дълго, но и да се насладите на удоволствието от гримиране.

Дори да сте далеч от „златните години“, то знайте, че никой не е застрахован от появата на преждевременни бръчки, а с времето тази статистика сочи, че занемаряването и липсата на грижа за кожата завладява все повече момичета, покривайки лицата им с фини бръчки, лишей или петна.

За да не се стига до там, че докато се опомните, младостта безвъзвратно да е отлетяла, предлагаме ви няколко изпитани трика:

  1. Почистването – безспорен е факта, че ако мечтаете за здрава кожа, то най-силно внимание трябва да обърнете на почистването. Кожата е осяна с пори, чрез които диша. Когато те се запушат от прах, пот, мазни вещества, тя се възпалява и най-малкото нещо предизвиква дразнения. Най-неприятното е, че една пъпка може да се разпростре и за кратко време да образува множество такива. Ето, защо добре хигиенизираната кожа е най-важния етап. Използвайте козметика – тоник, лосион, тоалетно мляко и кремове според типа на вашата кожа.
  2. Специални зони – това както вече се досещате е най-нежната зона, около очите и устните. За там използвайте специален около очен контур и балсами за устни, за да не излезе прекалено над възможностите ви лечението след неправилна употреба на „мазилата“. Никога не отмивайте грима на очите със сапун, а масажните и почистващи тампони ползвайте нежно и без да натискате или разтягате много кожата.
  3. Козметиката – ако наистина сте си поставили за цел да съхраните дара на младостта за по-дълго, то не бива да пренебрегвате хидратиращ крем за лице. Тази стъпка е много важна за мисията ви. Изборът на крем трябва да е съобразен с възрастта. Навярно сте чували от познати или на собствен гръб сте изпитали дискомфорта, когато употребата на крем не за конкретната възраст е наранил кожата и дори е създавал сериозни кожни проблеми. Не позволявайте това повече да се случва и винаги избирайте козметика според вашата възраст. Специалистите дори съветват, ако сте на границата на две възрасти, да не избързвате с кремовете за по-стара кожа, а отново да си набавите, този, които е за по-малкото години.

 

 

 

 

Scroll to Top