3 интересни факта около климатиците

Малките климатици струват ниски суми и за тях се правят малки разходи, а големите въздушни единици имат широк ценови диапазон, в зависимост от това как се използват. Изборът на подходящия за вашия дом, трябва да насочва внимание към ефективността. Тя е най-важната.

Други фактори важни в избора на климатици Мултисплит Mitsubishi Electric MXZ – 5E102VA, освен ефективност са квадратен метър на дома, редовна поддръжка, охладителна мощност, а ние конкретно ще се спрем на:

Съотношение на енергийна ефективност

Охлаждането на ефективността системата се изразява като съотношение на енергийната ефективност, или EER, при стайни климатици. Колкото по-висок е броят, толкова по-ефективно А / С е определена външна температура. За централна климатична система се използва ефективност съотношението на сезонна енергия (SEER). И двете измервателни системи включват енергия за охлаждане (в BTUs) и консумация на енергия (Watt часа) в изчисленията.

Поддръжка

Ефективността е подобрена чрез редовната поддръжка. За проверка на ефективността следят техниците по климтици. Те проверяват филтри, правят  промени и инспектират бобини, компресори, кондензатори и хладилен агент. Без годишна поддръжка се губят до 5% от ефективността всяка година. С редовната поддръжка се предотвратят много по-скъпи ремонти на по-късен етап.

Програмируеми термостати

Програмируемият термостат може да се настрои на желаната температура в определено време на деня. Ако къщата е празна, програмата може да следва определен график, да има целевата температура много по-висока. След един час, преди хората да са върне, може да бъде настроен да се включи отново. По този начин, всеки остава удобно и спестява пари. Дори и при повече градуси по Фаренхайт, може се балансира комфорт с икономии на енергия и разходи.

Винаги имайте предвид следните фактори – прави се оценка на ефективността, размер и потенциала за годишни спестявания и връщане. На база това може и да изчислите годишните оперативни разходи.

 

 

 

Scroll to Top