Къде да купите имот близо до морето в България

Къде е по-добре да купите имот близо до морето в България? Какво се предлага около морето в България? Този въпрос често вълнува почитателите на морски бриз и златни пясъци.

България – една от най-интимните, познати и евтини страни, в които много чужденци намират изгодни имоти. Тук купувачите обожават да кротуват все по-често стари къщи или апартаменти в нови постройки. Има и не малко луксозни имоти, които са търсени, но не винаги са с приоритет.

В България, за да намерят всичко необходимо за комфортен живот в морския курорт са необходими – ниско ниво на цени, мек и благоприятен климат, чист въздух, минерални извори и добре развита инфраструктура.

Но къде да купите имот близо до морето в България?

Разнообразие от имоти в България е такова, че всеки, който иска да си купи апартамент или къща на брега на морето, ще е в състояние да избира уюта, според своя бюджетен вариант – от 20 до 100 хиляди евро и повече.

В България евтин имот в близост до морето може да се намери и насред мекия климат, добра среда, тихи и комфортни помещения за настаняване, както и възможността да не е проблем да се получи статут на пребиваване в България.

Подобно състояние може да получи и пенсионер, който има достатъчно средства за страната на пребиваване, а именно 1000-1500 евро на сметка в българска банка.

Имоти в България – Южно Черноморие

Най-известните места в района на един от морските градове Бургас са Несебър и Слънчев бряг. Тези курорти са идеални за деца – плажовете са оборудвани с атракции, водни спортове и други удобства за деца, морето и пясъка не съдържат вредна фауна.

В Слънчев бряг винаги има огромно предложение за недвижими имоти по морето, така че е евтино, но стандарта на живот в този район е един от най-високите в страната.

Старият Несебър е необичайно живописно място, разположено на скалист остров и свързано с брега от тесен провлак. Мелници, калдъръмени улички, средновековна архитектура – този град има своя уникален чар. Градът е музей на открито и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Смята се, че плажовете тук са най-добрите по цялото Черноморие. На континенталната част на Несебър се намира обичайната курортна сграда, която се простира на юг към Равда.

Недвижими имоти може да откриете лесно с агенцията за недвижими имоти.
По море в този регион на България са сравнително евтини, особено в сравнение с цената на други жилища в чужди страни и разположени по крайбрежия. Средната цена на един апартамент в Слънчев бряг през 2011 г. е била 30 хил. Евро, а средната цена на сделките на квадратен метър е 480 евро.

На север от Слънчев бряг са курортите Свети Влас, Елените и Обзор. Свети Влас – това е най-скъпият имот в България, дори и тук в кризата цените не падат под 1000 евро на квадратен метър. Тази цена е оправдана от уникалния характер на област, където се срещат морето, гората и планините, както и много развита инфраструктура с качествени услуги. Една къща край морето в този район може да струва от 300 хил. Евро и повече.

В село Елените, офертите за недвижими имоти са съсредоточени в категорията „лукс“, най-вече къщи на брега на морето – бунгала и вили. Това е затворен курортен комплекс и предлагането на недвижими имоти тук е ограничено, така че цените се поддържат на високо ниво. В най-престижната част на селото те достигат до 1000 евро на квадратен метър. Удивително е колко скъпи са недвижимите имоти в България! Тук обаче може да намерите нови сгради, където цените на апартаментите са по-ниски, а офертите са доста разнообразни.

Бургас е вторият по големина град на черноморското крайбрежие на България. Затова Бургас съчетава всички очарователни и недостатъци на големия град на брега. Плажната ивица достига 100-метрова ширина, има много балнеологични центрове, но имотът в нея е малко по-скъп, отколкото в други места на Южното Черноморие – цената на квадратен метър започва от 700 евро, а покупката на къща в близост до морето в Бургас може да бъде за 200 000 евро и нагоре.

Много изгодни цени и оферти за недвижими имоти ще откриете и на адрес: сайта на агенцията.

 

 

 

 

Scroll to Top