Уеб анализ за бизнес

Ако лекарят лекува, без да е направил всички необходими тестове, пациентът може да отиде в друг свят. Промените в сайта също трябва да се правят, като се разчита на данните от уеб анализите.

Ако искате да анализирате рекламната си кампания, започнете с уеб анализи.

Защо е необходимо?

Основната функция на уеб анализа е, че помага да се избегнат ненужните разходи за тез промоционални канали, които не генерират приходи. Ако не всички инструменти работят, защо да изхвърляте пари?

Уеб анализите помагат да се изследва поведението на потребителите във вашия ресурс и въз основа на получените данни решавате какво да промените по сайта. В резултат на това сайтът Ви се подобрява и постигате бизнес целите си.

Фирма Уеб Дизайн България е изцяло на вашите услуги.

Ето и малко конкретика по темата:

Причини за извършване на уеб анализ:

Искате да разберете дали сайтът Ви е подходящ за потребители. Това ще покаже поведенческите фактори;

Потребителите идват на сайта Ви, избират даден продукт, но по някаква причина само няколко поръчват. Има ли някаква форма на обратна връзка на място, лесно ли е да платите за покупката? Отчетите за Yandex Metrics и Google Analytics ще ви помогнат да анализирате използваемостта на уебсайтовете;

Това дали има технически грешки в кода на сайта, кои пречат на потребителите да направят поръчка? Тези въпроси ще бъдат отговорни и от уеб анализа.

С помощта на аналитика може да:

Получете общи статистически данни: брой посетители на сайта, брой посетени страници, социално-демографски характеристики на потребителите;

Анализирайте източниците на посещения на сайта: откъде посетителите попадат на страниците на сайта, статистически данни за ключови фрази;

Важен е също така анализът на посещаемостта: популярни секции на сайта, средната дълбочина на гледане на ресурса, преобразуване, степен на отпадане, броят на посетителите, които са извършили целевото действие.

Проверете и за изработка на уеб дизайн, защото всичко започва от него. Добре направената визия на всеки един уебсайт е от изключително значение за това колко посетители ще привлича и кои от тях ще задържи за по-дълго, както и колко ще се връщат отново на страницата!

 

 

Scroll to Top