6 неща, от които да се отървете точно сега!

В жилищата си всички се затрупваме с един куп излишни неща. Ако искате да почистите дома си, но не сте сигурни откъде да започнете, предлагаме ви да надникнете в нашия списък. Тези 6 елемента, едва ли ще пропуснете, а с тях може да започне и цялостното изпразване на жилище.

Отстраняването излишното от дома ви може да се окаже огромно изпитание. Реално, това е идеалният момент и място за начало. Тези 6 неща, от които да се отървете днес, са лесни за справяне, а също и изключително удовлетворяващи. След като изпълните няколко от тях, ще може да се възползвате от предимствата на дегустираните пространства. Това ще е само нещо, което да ви мотивира да се изправите пред по-големите проекти в списъка си.

Нека започнем с вашето опростяване на пътуването

Отървете се от тези неща днес

Купчина неизползвани готварски книги

  1. Готварски книги и рецепти

Първо отворете кухненските шкафове. Колко често се консултирате с този рафт, пълен с готварски книги, или с рецепти? Предполагаме, че не е толкова често, колкото преди, тъй като повечето от нас откриват нови рецепти в Pinterest или Google в наши дни. Извадете готварски книги, на които никога не се позовавате, и хвърляйте рецептите за ястия, които никога не сте приготвяли (и честно казано няма да направите) или които семейството ви просто не харесва.

  1. Единични чорапи

Много от нас имат чекмедже (или кошница за пране), пълни с единични чорапи. Изглежда, че никога не намираме време да ги сравните, така че купчината расте и расте. Сега е моментът да оставите тези единични чорапи (и обезцветените с дупки!) Да си отидат и може би да се поглезите с нов чифт или два.

  1. Деформирани свещи

Имате ли чекмеджета и шкафове, пълни със стари свещи, които никога не използвате? Макар че е добра идея да запазите няколко свещи, в случай на прекъсване на захранването, насладете се на изхвърлянето на тези, които са изкривени, частично разтопени или които вече не се побират във вашите свещници.

  1. Стар лак за нокти

Лакът за нокти, който се е отделил или се е напълнил с бучки, няма да придаде „излъскан“ вид на пръстите на ръцете и краката ви. Отървете се от тези бутилки и всички цветове, които просто не ви харесвате.

  1. Излишък от офис консумативи

Бъдете честни със себе си. Наистина ли ще използвате 10 000 скоби, които се струпват в чекмеджето на бюрото ви? Чекмеджето ви за боклуци препълнено ли е с химикалки и моливи? Стари канцеларски материали запълват чекмеджетата с нежелана храна.

Време е да изчистите това, което не ви трябва или няма да използвате в близък период от време. Можете да дарите допълнителните си консумативи (ако са в добро състояние) на местно училище или сиропиталище.

Източник: www.bozhil.com

Scroll to Top