Как да планирате седмичното почистване

Как да планирате седмичното почистване и да спестете време за себе си

Често жените казват, че светът е несправедлив. В края на краищата готвенето, печеленето на пари, отглеждането на деца и дори почистването на апартамента пада, върху крехките им рамене. И така как и откъде да съберете сили за всичко, ако вместо да почивате през почивните дни, трябва да вземете моп и кофа? Улеснете живота с график за почистване за седмицата!

Винаги за по-сложните неща може да наемете и екип по почистване. Така например, веднага ви съветваме да потърсите специализирана бригада по почистване на апартамент в izvozvane.com.

Какво представлява графикът за почистване и защо е необходим?

За да спасите живота си от общо почистване, графикът за почистване за една седмица ще ви помогне. Започнете с почиствания на апартамента всеки ден, но само за 15 минути. На лист хартия трябва да нарисувате маса и да разделите апартамента на 5 зони. Някои стаи си струва да се комбинират. Ако почистването на коридора и тоалетната ви отнема малко време, комбинирайте ги в една зона.

Основното правило е да правите всичко бързо и не повече от 15 минути.

Понеделник

Започнете с кухнята. Почистете бързо печката и мивката. Избършете плочките, прахта по кухненския комплект и осветителните тела. Подредете нещата в хладилника. Прахосмукирайте и завършете с измиването на мивката и печката.

Вторник

Почистете в хола и на балкона. Използвайте прахосмукачка, измийте подовете, полейте цветята, поставете нещата на местата им. Ако е необходимо, можете да измиете прозорците и да изперете завесите в пералнята.

Сряда

Спалня и детски стаи

Препоръчително е да създадете правило, според което съпругът и децата ви ще ви помогнат да почистите тези части на апартамента. В същото време не трябва да ги принуждавате или да ги убеждавате да правят това със сила. По-добре покажете мъдрост и ги заинтересувайте. Дайте добър пример.

Четвъртък

Почистване в банята. Избърсвате плочките, огледалата, банята.

Петък

Коридор и тоалетна. Внимателно прибирате обувки и връхни дрехи, избърсвате праха и забърсвате подовете добре.

Графикът на почистване за седмицата е приблизителен, защото всяко семейство е уникално. И все пак, всички домакини трябва да помнят, че ежедневното 15 -минутно почистване е по-бързо и по-ефективно от почистването през уикенда. Наред с това си струва да включите съквартирантите си в процеса на почистване на помещенията и ненатрапчиво да ги научите да не замърсяват.

С какво завършваме ли?

Свободно време, което ще ви остава може да четете или ровите в Интернет, да боядисвате ноктите си, да печете ябълков пай или да преподавате уроци на детето си. Безплатен уикенд, който можете да планирате по своя преценка. Например, отидете в спа центъра или в гората за гъби. Или просто легнете под топло одеяло.

Scroll to Top