Извозване на отпадъци Пловдив

Да си „еко“ вече не е само мода, а мотив и стимул за много хора. Ако и вие като истински домакин и жител на планетата искате да сте практични и модерни, наред с това да сте и природо съобразни е добре да знаете как да намалите битовите отпадъци с фирма за извозване на отпадъци Пловдив.

Преди да пристъпите към поредното изхвърляне на непотребните вещи и предмети от дома и кухнята, помислете как по-рационално, те могат да влязат в употреба.

Всички празни кутии, бутилки, опаковки и дори старото кухненско обзавеждане могат да получат право за нов „живот“.

Вижте тези идеи, които да ви вдъхновят за нови проекти. Опитайте някои от тях и сами ще се убедите, че това е не само полезно, но и много забавно.

  1. Налейте красива стъклена бутилка с оригинална форма и още по-добре ако самата тя е цветна с ябълков оцет или растително олио. Пуснете в бутилката малко свежи подправки от копър, мента, розмарин или босилек. Поставете творението си на рафта в кухня или на масата в трапезарията. По този начин ще създадете интересен декор, който да краси помещението и да е полезен.
  2. По сходен на предния начин може да използвате празен буркан за монетник. Напълнете такъв с много стари или дребни монети или изградете като навик рестото да пускате на това място. Предложението е идеално за украса на по-късен етап за някои от шкафовете в кухнята или хола. Подобно творение може да създадете и с мидички камъчета или фин пясък.
  3. Използвайте многото стъклени буркани с капаци на винт за съхранение на подправки, леща, боб, ориз, макарони и други. В случай, че те действително са твърде много може да научите как да организирате извозване на отпадъци Пловдив. С тях не само ще разчистите дома, но и ще внесете реда и хармонията дори в малките помещения.
  4. В празни бутилки може да съхранявате вода на стайна температура. Такава е изключително подходяща за поливане на саксийните растения през зимата.
  5. Консервната кутия може да превърнете в красива висяща саксия. За целта отстранете капака, пробудете два отвора, през които да прекарате стабилно въже и поставете саксия, която отговаря на този размер кутия.
  6. Дори старият чорапогащник може да влезе употреба. Нарежете го на ленти, с които да превързвате младите увивни растения в градината или на верандата. Тъканта няма да уврежда стеблата им.
  7. Използвайте картонените рула от стари топове хартия или фолио, за да навивате нова или току-що свалена от подаръка опаковъчна хартия. Така, тя ще бъде съхранена по-добре и винаги ще имате под ръка за опаковане на нови подаръци, ако се налага.
  8. За градинското парти или посрещане на гости в малката кухня може да разнообразите интериора с ръчно направени фенери. Преди това почистете и подредете. Потърсете екипи за извозване на отпадъци Пловдив, ако сте решили да правите по-кардинални реформи. За фенерите ще са ви необходими отново консервни кутии, чиито капаци да са отстранени. Напълнете ги с вода и поставете във фризера, за да образува лед. Когато ледът е готов е време да ги пробиете. Действайте с артистичен замах, като пробивате стените на места, така, че да прониква светлина. Не пробивайте дъното. Оставете ледът да се разтопи, подсушете и прикрепете към дъната шарени ленти. Поставете в тях ароматни свещи и разположете на желаните места в кухня, двор, на терасата.

 

Scroll to Top