Извозване на стари мебели София и видове легла

Древните римляни са имали много легла: „спални“, „маса“ и дори легло за учене. Днес също разполагаме с други мебели за хранене, работа и учене, но имаме и голямо разнообразие от легла.

Какви легла има в съвременния свят – това е нашият „обединяващ“ материал.

Преди да научите, добре е да знаете, че темата ни е предоставена с любезното съдействие на kostovi.bg.

Функционално леглото се отнася към мебелите за лежане (а дрешникът, например, към мебелите за съхранение). Тази група е доста обширна: включва диван, тахта, пейка, разтегателен диван, фотьойл.

Всички тези продукти са предназначени за релаксация и възстановяване на различни места и ситуации. В зависимост от повода, за който е предназначено леглото, то може да има и някои допълнителни функции. Така възниква следната класификация на леглата.

Според предназначението си леглата биват битови и специализирани

Както може би се досещате, домашните легла са тези, които са в нашата спалня. Това включва неща, както за възрастни, така и за деца. Независимо, дали е тахта, диван или разтегателен диван, ако се намират в жилищна сграда или на село, това се счита за домакинска мебел.

Специализирани легла са тези, които се използват за определена цел. Тази категория включва например медицински легла. Първоначално те са предназначени за пациентите да лежат върху тях, поради което имат колела, секции, които могат да се повдигат и спускат и електрическо задвижване. Медицинските легла много често се доставят със специални основи и матраци.

Друг вид легла за „масово ползване“ са мебелите за хотели или детски градини. Такива легла може да не се различават по външен вид от обичайните „домашни“ екземпляри. Най-често специализираните мебели се изработват по индивидуален проект. Всеки клиент има функционални изисквания към подобни мебели. Това е преди всичко сила, издръжливост и надеждност. В този случай леглото трябва да съответства на корпоративния стил. В хотелите от икономична класа леглото ще е дискретно, а в „президентския“ хотел ще е изработено от естествени материали и украсено с авторски декоративни елементи. В заведения от толкова различен клас не може да има еднакви мебели. В същото време цената на специализираното легло трябва да отговаря на неговите качества.

Детските легла за новородени също могат да бъдат приписани на специализирани мебели. Двете основни отличителни черти на тази група са малките им размери и високите перила, които предпазват бебето от падане от креватчето. Модерните бебешки легла също могат да се трансформират. В магазините често има модели на колела и креватчета, които могат да се люлеят.

При закупуването на мебели се сблъскваме с разделението „по целева аудитория“ – на „възрастни“ и детски легла. Мнозина също разграничават тийнейджърските мебели в отделна група – дивани и тесни единични легла. Детските мебели веднага хващат окото: ярки цветове, оригинален дизайн, забавни форми. Леглата за автомобили и леглата за лодки се заменят с „тавани“, комбинирани с гардероб или зона за игра. Това, докато тийнейджърските модели вече представляват вид компромис между непретенциозни детски и сериозни мебели за възрастни. За извозване на стари мебели София потърсете услуги от фирма.

От какво е направено леглото?

Задаваме този въпрос в магазина един от първите. Модерното легло може да бъде направено от дървен материал, метал или пластмаса. Почти никога не продаваме последните, с изключение на надуваеми продукти от полимерни материали. Леглата от естествено дърво се считат за „благородни“ и най-безопасните мебели за здравето.

Други дървесни материали са ПДЧ и МДФ

Те правят евтини и устойчиви на износване мебели (вид „стандартна“ категория). Металните легла могат да са ковани или заварени. Масовите продукти се произвеждат по индустриален, заваръчен метод. Леглата от ковано желязо са уникални екземпляри. Те могат да бъдат авторски или серийни.

Scroll to Top