Оформление на дома и извозване на стари мебели

Всеки, който е правил проект за подобряване на дома, вероятно е запознат с термините „отворен план“ и „затворен план“. Говорим за два различни типа аранжиране на пространството в дома или офиса.

Оформление на дома и извозване на стари мебели – отворен срещу затворен план

Отвореният план е оформление, което включва премахването на вътрешните стени и други препятствия, които разделят жилищните или работните пространства. Тази подредба позволява по-лесна циркулация на светлина и въздух, както и по-добро интегриране на различните зони на дома или офиса.

Затвореното пространство се отнася до оформлението, което включва стени и препятствия, които разделят различни зони на дома или офиса. Това оформление може да осигури повече уединение и отделяне на местата за работа или почивка.

Кой план е подходящ за мен?

За да ви помогнем да решите кой план е най-подходящ за вас, ние разгледахме предимствата и недостатъците на използването на двата плана в един дом.

Независимо дали планирате да ремонтирате дома си или дори да купите нов, важно е да изберете план. Ако се притеснявате, че ще се задушите и предпочитате по-голямо пространство, тогава Извозване на стари мебели ще ви е от полза и съответно – отвореният план ще ви помогне. От друга страна, ако предпочитате уединението, затвореният план е правилният избор. Всичко зависи от това какво търсите.

Отворен срещу затворен план

Сега, след като знаете предимствата и недостатъците на затворените или отворените етажни планове, нека видим как двата етажни плана се държат в жилищните помещения.

Кухня

Отворената кухня включва премахване на стената, която разделя кухнята от трапезарията. Крайният продукт е широка зона, която осигурява лесен достъп от една зона до друга. Той не само увеличава пространството, но също така позволява на членовете на семейството да общуват, докато приготвят храна и да участват в готварски сесии заедно

Затворената кухня, от друга страна, ясно разделя кухнята от трапезарията. Осигурява повече пространство на стената, където могат да се поставят шкафове. Стените също така предотвратяват разпространението на миризми в останалата част от къщата.

Всекидневната

От общуване до почивка, има множество функции за всекидневните. Отворената всекидневна обикновено изглежда по-голяма от затворената, тъй като е свързана с други части в къщата. Това отворено пространство е полезно, когато сте домакин на приятели или семейство. То, също така позволява на членовете на семейството да общуват в тази част на къщата.

Затворената всекидневна, от друга страна е по-интимна. Тя служи като частен анклав, където членовете на семейството могат да се оттеглят от шума и суетата на кухнята или трапезарията. Това разположение е за предпочитане, ако имате телевизор в хола, тъй като стените могат да ви помогнат да не чувате шума в останалата част на къщата.

Трапезария

В отворена трапезария няма разделител между масата и останалите зони в къщата. В много случаи кътът за хранене се състои от маса, поставена между кухнята и хола. Тази подредба ви позволява лесно да носите храна от кухнята и да разговаряте с хората в хола, което го прави идеален вариант за вечеря с приятели.

Ако предпочитате храненето ви да е по-интимно, по-подходящо е затвореното място за хранене.

Какво е дом с отворена концепция?

Домовете с отворена концепция премахват бариери като стени или врати, извозване на стари мебели, което води до широко пространство, където различните части на дома се държат като едно цяло. Повече за хамалските услуги, четете на тази страница: https://www.chistachi.bg/izhvarlyane-stari-mebeli-sofia. Предимствата на отворената концепция включват:

повече пространство;

по-добра достъпност;

повече естествена светлина;

по-висока пазарна стойност;

подобрена гъвкавост.

Като недостатък отворените концепции обикновено идват с по-малко поверителност и по-малко контрол, върху шумовете. Те също така са по-трудни за охлаждане и отопление, което може да доведе до по-високи сметки.

Какво е дом със затворена концепция?

Затворената концептуална къща използва традиционното оформление, където различните части на къщата са добре дефинирани: хол, кухня. Предимствата включват:

повече поверителност;

по-малко безпорядък;

нисък шум;

по-висока енергийна ефективност;

повишена креативност.

В заключение:

Въпреки, че има много предимства на традиционния план, има и недостатъци. Затворените пространства имат по-малко естествена светлина, намалена достъпност и изглеждат по-малки.

Източник: www.chistachi.bg

Scroll to Top