Как става почистване след пожар на къщата

Фирмата за почистване „Товарнипревози.бг“ е специализирана в почистване след пожар на апартаменти, вили, хотели, нежилищни помещения: офиси, складове, работилници, производствени цехове, търговски и спортни центрове ефективно и евтино.

Определено се взема предвид, че почистването след пожар във вашата къща се извършва преди ремонт. Ето, защо е наложително да почистите сажди, сгур и да третирате тавана и стените със специални реагенти, така че в бъдеще жилището да не мирише на изгоряло и сажди.

Извършва се почистване, както след основен ремонт на цялата къща, така и след различни видове индивидуални ремонти, като смяна на дограма, поставяне на опънати тавани и др., които макар и не толкова скъпи и обемни за собствениците на къщата, въпреки това водят до образуването на голяма маса строителен прах и отломки. И е много трудно да го премахнете качествено от първия път.

Почистване след пожар на къщата

Висококачественото почистване на помещения, след пожар включва различни видове работа.

  1. Първо се отстраняват запушванията в стаята, където е имало пожар. Цели неща се опаковат и изнасят. Всичко, което не може да бъде възстановено, се изхвърля в кошчето.
  2. Следващият етап е демонтаж на врати, мебели, прозорци, тавани, негодни за по-нататъшна употреба.
  3. След това таванът и стените се почистват, подът се измива от сажди и обгоряло и се третира със специални реактиви. Може би, по време на почистване, след пожар на жилищни или нежилищни помещения, това е най-отнемащият време и мръсен етап от работата. Отоплителните радиатори, контактите, осветителните тела трябва да се измият от сажди и овъгляване.
  4. При почистване на апартамент или къща след пожар се обръща специално внимание на прозорците. Повредените прозорци са покрити със специален филм, оцелелите прозорци трябва да са старателно измити и почистени от сажди и овъгляване.
  5. Озониране и дезодориране

Почистването след пожар се извършва в целия апартамент или къща, дори ако пожарът е в една стая. Това се дължи на факта, че близките до огнището помещения обикновено също покриват пласт сажди. Почистването на апартамент, след пожар включва измиване на таван, стени, под, радиатори, осветителни тела, врати и, ако е необходимо, корпусна мебел отвътре и отвън, химическо чистене на мека мебел, матраци, пердета, тюл, ламбрекени, т.е., тъкани, добре абсорбиращи миризмата на изгоряло.

Почистване след пожар на апартаменти

Почистващите продукти след пожар са силно концентрирани, професионални, от надеждни европейски производители. Използването на такива води до измиване добре от саждите и помага за премахване на миризмата на изгоряло.

Когато става дума за почистване на вили и селски къщи след пожар, често се срещат такива с дървени конструкции. Те се връщат към обичайния си вид най-добре и благодарение на висококачествената работа на професионални екипи и разбира се, правилно подбрани средства за почистване.

Почистването след пожар е завършено, чрез озониране и дезодориране. Тези дейности помагат да се премахнат следи от миризмата на сажди и изгоряло.

Какви дейности се извършват при професионално почистване, след пожар:

разчистване на отломки, след пожар и опаковане на оцелелите вещи;

сметосъбиране и извозване;

услуги по демонтаж на мебели, врати, вратички, окачени тавани и подове;

работа с прозорци: демонтаж и почистване на засегнатите прозорци от сажди;

изнасяне на повредени прозорци, измиване на оцелели прозорци от овъгляване и сажди;

почистване на тавана, стените и пода от сажди и овъгляване;

обработка на стени и тавани с реагенти за премахване миризмата на изгоряло;

мерки за премахване на миризмата на изгоряло и дим (студена мъгла, озониране, дезодориране).

почистване на къщи след големи пожари.

От фирма за почистване след пожар „Товарнипревози.БГ“ може да очаквате винаги професионално отношение и коректно изпълнение на задачи с всякакъв вид сложност.

Scroll to Top